Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Falešná želva

0.0
Falešná želva

Potřebné ingredience

kuřecí nebo krůtí prsa, šlehačka, pórek, hořčice, vejce vařená natvrdo-jen bílky, solamyl, barevný pepř, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky-cca 1,5x1,5cm a narychlo osmahneme na oleji, pouze opepříme barevným pepřem a osolíme. Když je maso měkké, "zakydneme" 1-1,5 lžící plnotučné hořčice(kdo má rád, může francouzskou). Mícháme, až se začne hořčice lehce chytat, pak zalijeme šlehačkou a provaříme. Zahustíme solamylem na střední hustotu(sosík, ne omáčku) a když je vše hotové a vypnuté, prohodíme s nakrájenými natvrdo uvařenými bílky a na kolečka nakrájeným pórkem. Nejraději to máme s kroketami. Tenhle recept jsem "okoukala" z jedné restaurace. Je to rychlý a opravdu moooc dobrý, zkuste to, ženský:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KOFI 28. 7. 2007, 22:02
Na tenhle Váš recept jsem měla zálusk už dešlí dobu. Až dneska přišel jeho čas (rodinná oslava) :-) a musím říct, že SUPER (clamp) (clamp) (clamp). Přidala jsem tam ještě kukuřici a pár steril. žampionů (neb mi zbyly a co s nimi, že jo? ;-)) a moc jsme si všichni pochutnali (PL) (B) (Y) Takže děkuji za recept a určitě "želvu" zase někdy udělám :-)
maslobar 7. 9. 2007, 15:55
@KOFI Zdravím :-) To jsem ráda, že chutnalo!! Je to rychlovka, ale kombinace, co by mě asi jen tak nenapadla-hlavně ty bílky, že? (Z)
hanca123 3. 5. 2007, 13:27
Jé Báro, není to z restaurace "Hacašprnda"? Občas tam chodíme a tohle jídlo je mým oblíbeným. Už dlouho jsem sháněla recept až se konečně našel. Díky za něj. Hanka
maslobar 4. 5. 2007, 7:32
@hanca123 Ahoj Hani!! Já to kdysi jídávala v rest.Exil v Roosveltovce (B)Tak dlouho jsem to doma zkoušela, až to bylo ono. Přitom je to tak jednoduchý a jaký je to žrádlo (PL)
Jitule64 2. 5. 2007, 21:58
Co (P)...nenašla by se? (Y) Zní to zajímavě! :-P
maslobar 6. 5. 2007, 15:29
@Jitule64 Ahojky!Falešné želvě jsem doplnila foto :-)a vyzkoušela Váš tvarohový koláč! To je žrádýlko (clamp). Dík za recept, pošlu dál. Bára
maslobar 4. 5. 2007, 7:31
@Jitule64 Ahoj Jitko, chystám se "želvit"o víkendu, tak pokud mě nezklame paměť, blejsknu to a vložím :-) (PL)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie